Sminke til det ekstreme!

Hei.

Jeg er ny her. Har blitt så gammel at jeg kan kalle meg selv for dame. Nærmer meg 47 år om bare litt over 1 mnd. Gammel. Brukt. Ferdig...

Eller?

Neida. Det er ikke så ille. Ikke i det hele tatt. Men, jeg har vel mer enn 1 grunn til å være deppa. Sånn egentlig. Hvis jeg skal hive meg på trendene som tydeligvis er veldig sterke i dag! FML (Fuck My Life)... I all verden??? Hva er dette for noe? Et program om hvordan ungdommen sliter med å få opp hverdagskabalen? Om hvor viktig det er å ha et lass med sminke på for å i det hele tatt vise seg frem? Om presset om å være perfekt. Stakkars... Joda, jeg synes synd på dem. Dette er ikke deres feil! Dette er skapt av et samfunn som hele tiden strekker seg etter perfeksjonisme i form av press både på skolen, hjemmet og arbeidslivet. Kravene til oss mennesker blir stadig høyere. Frykten for ikke å lykkes presser på som et strupetak og gir dagens unge pustevansker og nervesammenbrudd! Hvordan skal dette ende? Hva sjer'a? Hvem kan ta noe ansvar her?

Dagens ungdommer trenger bare en ting: Selvtillit nok til å tørre å leve livet sitt slik de selv ønsker! 

Det er ikke rart dette har presset seg frem. Jeg ser av flere unge jeg vet om at de har så mange aktiviteter etter skoletid at jeg tenker: Hva om de voksne skulle gå i de unges fotspor en hel uke? Hva da? Hadde de sett hva de gjorde med barna sine? "Men, min sønn/datter hadde så lyst"! Ærlig talt. Vi voksne er da her for å sette grenser for barna våre? Vi er her for å rettlede dem inn i en voksentilværelse de skal klare å takle! Barn trenger seriøst å lære seg å kjede seg litt! 

Hva med den unge damen på FML som ikke tør å gå ut alene. Hun som er redd for hva alle andre synes? Jeg har så lyst til å gi den jenta en klem, si at alt ordner seg, ingen bryr seg sånn egentlig! De bryr seg bare om seg selv! For sånn synes jeg at samfunnet har blitt. Vi er så selvsentrerte! 

Mormor hadde en fin remse en gang som hun kunne si hvis hun syntes egoismen var på høygir: -Først meg selv og så meg selv, og så min hatteeske. Og så meg selv og så meg selv og SÅ må skje min neste, hvis det tjener til mitt beste. Mormor var født i 1899... Det fantes egoister på den tiden også. De som var selvsentrerte og melet sin egen kake. Men, verden er bare så mye verre nå! 

Jeg var ung på 1980-tallet. Den gang var det BIK BOK, Poco Loco, Ballgensere og Levis 501 som var det helt store. Og for ikke å glemme seilersko, Catalinajakke, kreppa hår og lag på lagskjørt. Sminke? Joda, blå øyenskygge, rouge og masse mascara. Så ikke ut i måneskinn! Pappa sa at jeg så ut som en lakkert høne :-D

Det er ikke min sak om jenter vil bruke sminke eller ikke. For all del, jeg ser ikke bra ut uten litt sminke! Men, jeg tør så absolutt å gå ut døra uten! Slik har jeg alltid vært. Det skal ikke være slik at man ikke kan tørre å gi blaffen og være seg selv. Det er ikke min hensikt å rakke ned på industrien som lager sminke. Absolutt ikke! Jeg liker dette selv jeg, men det finnes da visse grenser? Joda, jeg har også falske øyevipper i baderomsskapet mitt, men disse brukes kun på fest! Nå er dette dagligdags... 

Mitt første blogginnlegg handler heller ikke om å vise pekefinger. Nei absolutt ikke! Dette er bare en betraktning jeg har av vårt samfunn i dag. Du behøver ikke være enig i det jeg skriver. MEN, det er et faktum at unge jenter og gutter i dag sliter mer enn noensinne! Går det an å gjøre noe med det? Kan vi gi ungdommen selvtilliten tilbake?

 #ungdommer #sminke #perfeksjonisme

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

46, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits