Brystkreft

Det er mange år siden nå. Hele 14 år har passert siden jeg fjernet venstre bryst pga kreft. 

På den tiden var jeg småbarnsmor til 2 gutter på 3 og 4 år gamle. Da var det om å gjøre å holde maska og ikke skremme dem. Det hadde vel egentlig aldri skjedd uansett når det gjelder meg. Jeg er flink til å bite tenna sammen når jeg skal. Det er sikkert derfor jeg hyler ut over småting hvis jeg skvetter eller får ubehag. Men, men.. Ingen er perfekt.

Det er en ting jeg har begynt å tenke veldig mye på i det siste. En ting som jeg faktisk synes er ubehagelig. Den gangen i 2001 da jeg valgte operasjonsform for å gjenskape brystet mitt, valgte jeg cilikon. Dette var den enkleste formen for operasjon. Når alt brystvev er borte, så ser man veldig godt at dette brystet ikke er ekte. Vel, egentlig ikke den gangen, fordi de måtte fikse det friske til å ligne kopien... Kompliserte saker. Den gangen var jeg kjempefornøyd med resultatet og takket min skaper for kirurgenes magiske hender.

Dette er nå som sagt 14 år siden. Kroppen har endret seg en del siden dette. På den tiden var jeg slank og hadde ingen problemer. Nå har jeg gått opp 15 kg siden den gang, noe som vises på min friske pupp! Den har vokst i takt med kroppen! Æsj! Eller, den er fin den altså, men det synes så godt at det er forskjell nå da! Selv med BH på!

Lurer på om jeg skal tørre å be om en ny operasjon? Har jeg evt "krav" på det? Vil jeg bli tatt på alvor? Eller vil de si: "Nei, dette har du fått allerede, så da må du leve med det"! Kjenner jeg blir kvalm og uvel av tanken på at det ikke skal gå an å få hjelp. Jeg synes det er flaut å spørre også....

What to do?

#brystkreft  #operasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

46, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits