Jobb og selvtillit

Hei alle sammen.

I snart 10 mnd har jeg vært sykemeldt pga forskjellige betennelser i kroppen. Det begynte i nakken og spredte seg utover til skuldre, armer, rygg og til slutt en lei beinhinnebetennelse i leggen. Dette er andre gang på 3 år at jeg gjennomgår en slik sykdomsperiode. Det gjør noe med meg...

Jeg har ikke mistet troen på at jeg kan jobbe! Jeg vet hvorfor jeg kom i denne situasjonen 2 ganger. Når du er jenta som ikke vet hva ordet "nei" betyr, og strekker deg langt og lengre enn langt, så hviler det en forbannelse over deg! Det å sette egne grenser for hva man faktisk kan klare i livet er essensielt! Det å tørre å si nei behøver ikke være negativt! Tvert imot kan det redde helsen din. 

2 ganger har jeg vært så utrolig heldig å fått opptreningstilbud via NAV hos Best Helse på Nordstrand. Dette er idrettens helsesenter som tilbyr egen fysioterapeut og coach som sammen med deg lager et tilpasset treningsopplegg for å gi deg livet tilbake. Det var vondt ja, i begynnelsen, men den som gir seg har tapt, derfor var det bare å bite tenna sammen og gjøre det man fikk beskjed om. Og det ga resultater! Mine betennelser er borte nå. De kan komme tilbake hvis jeg gjør et par ting feil, men hvis jeg passer på og trener opp disse problemområdene som jeg har fått eget opplegg til, så skal jeg kunne klare å holde dette i sjakk.
I tillegg hadde de mange kurs man kunne delta på for å lære å leve med smerter og hvordan tenke annerledes på egne evner. Veldig lærerikt. Alle jeg snakket med som var med på dette opplegget var veldig positive. Vi var alle enige om at vi var svært heldige som fikk nettopp dette tilbudet.

En annen ting for meg nå er å søke jobber. Jeg hadde ikke fast jobb da jeg ble sykemeldt. Jeg jobbet i et vikarbyrå, og det vikariatet jeg hadde er jo selvsagt ikke noe alternativ lenger.
Jeg har i utgangspunktet veldig god selvtillit på at jeg er en god ansatt! At jeg har gode kvaliteter og kan bidra til både effektivitet og trivsel på en arbeidsplass. Problemet er at jeg har søkt en god del jobber nå og ikke kommer med i den "riktige" bunken for utvelgelser. Tro meg, jeg har prøvd alt! Jeg har gått direkte til arbeidsgivere med søknad og CV. Jeg har brukt metoder som er anbefalt ved å ringe arbeidsgiver først og så søkt. Ringt tilbake etterpå. Jeg trenger ikke være aktuell da heller. Nå i det siste har jeg bare sendt søknader og CV og håpet på det beste. Føler selv jeg har gode søknader, men man vet egentlig aldri helt sikkert. Så da gjenstår det en ting som gnager i meg hver dag: Er jeg så gammel at ingen vil ansette meg? Dette er jo bare tull egentlig! En person med mine erfaringer burde vært en gavepakke for en potensiell arbeidsgiver! Sorry, men slik er det! Dagens arbeidstakere holder ikke lenger på jobben sin i 25 år! I følge forskning.no jobber menn på ett sted før de skifter i 4,2 år og kvinner i 3,1år. Så det er ikke pga trofasthet arbeidsgivere må finne sine arbeidstakere lenger. Så hva er da galt?

Har gått på jobbsøkerkurs og kan dette med å skrive CV også. Bruker andre til å se igjennom søknader, folk som har erfaring i å ansette. 

Så hva annet kan jeg gjøre? Jeg er utadvendt og tør å by på meg selv. Har prøvd alt fra kun å sende søknader til å møte opp direkte. Er renslig og kler meg etter forholdene. Er høflig, lyttende og smilende. Nei, jeg har ikke peiling lenger jeg... Skjønner du hva som er galt???

#Besthelse #jobbsøker #selvtillit #helse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

46, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits