FOTGJENGERI TIL BESVÆR

Noen ganger, eller rettere sagt, HVER gang jeg er ute og går, så irriterer jeg meg. Helt sinnsykt egentlig. Men, jeg er nok i overkant opphengt i hvordan vi mennesker går! Ja, du hørte riktig. Er det mulig? Å henge seg opp i hvordan folk går? 

Jada. I mitt tilfelle så går det an å bli særdeles indignert over hvordan folk beveger seg på et fortau, går i rulletrapp, går på veien, i folkemengder, ja, i det store og hele over alt!

Spør du meg, så går folk som i en saueflokk enkelte ganger! Uten tanke på samhandling i "trafikken"! Hvorfor klarer ikke vi å være like regelbundne når vi går som når vi kjører bil? I mitt hode så har jeg et sett regler som sikkert ikke henger på greip for det fleste. Det tror jeg faktisk, for det er så mange som går akkurat slik det passer dem!

Reglene er som følger: På vei, uten fortau, så går vi på venstre side av veien. Dette fordi vi skal se bilene som kommer i mot oss og være sikre på ikke å bli påkjørt. Dette gjelder spesielt hvis vi går i mørket og vet at vi kanskje ikke synes så godt som vi burde. Her burde vi hatt refleks, men det hender jeg synder mot denne regelen. Derfor er jeg heller litt mer forsiktig og hopper ut i veikanten hvis bilene klart ikke ser meg.

På fortau: Da går jeg på høyre side. Vi lever i et land der vi kjører på høyre side, og da mener jeg så absolutt at vi burde bevege oss på høyre side av fortau når vi går også. Da kan syklister passere oss på vår venstre side. Eller de som går fortere enn deg kan også gjøre det. (Her må jeg bare legge til at jeg er født med syvmilsstøvler og går som et olja lyn, altså forbi alle andre på veien). Er ikke høy av størrelsen, men har lengre ben enn overkropp og går derfor fryktelig fort!) Og DA kan du tenke deg hvor irriterende det vil være hvis folk går akkurat som det passer dem! Høyre, venstre, midt i, ja, som en flokk sauer! Jeg blir innimellom så jæ.... irritert altså! Hadde folk bare fulgt mine regler, så hadde vi levd i et samfunn som ville gått knirkefritt og perfekt!

Og så har du dem da, som stiller seg rett opp og ned, gjerne rett foran rulletrapper, dører, kassa i butikken eller andre steder der de DEFINITIVT står i veien for folk som gjerne vil forbi! Min gode gud! Jeg har opplevet å komme bak en dame i rulletrappen på vei ned, der hun stopper opp etter å ha gått av rulletrappen og ser seg om! Jeg kommer rett bak, kommer av rullebåndet og må ta tak i skuldrene hennes og geleide henne til siden i det jeg sier "Her kan du ikke stå skjønner du"! Folk lever så utrolig inni sitt eget hode og til sitt eget forgodbefinnende! De har ikke tanke på å ta hensyn til at de ikke er alene i denne verdenen! 

Og så er det en ting til som folk snakker om til stadighet, men aldri gjør noe med tydeligvis! Siden jeg bor i Oslo, så skal jeg gi dere et veldig godt eksempel: 
På Oslo S skjer det sinnsykt mye! Du har de som kommer utenfra med buss eller trikk. Du har t-banestasjon og selvsagt togstasjonen. Alt i umiddelbar nærhet. Se for deg at du på morgenen skal på jobb. Du tar toget inn til Oslo S og skal skynde deg ned til t-banestasjonen for å rekke banen til jobben din. Fra toget til banen skal du gå i lange ganger, ta rulletrapp og så igjennom en lang gang til for så å skynde deg ned rulletrappen til selve t-banen. Har man dårlig hjerte her, så får man hjerteinfarkt før man kommer frem! Folk går som sauer! Midt på, høyre, venstre, du må løpe sikk-sakk, rope "unnskyld" flere ganger, stå bak idioten som har valgt å STÅ på venstre side i rulletrappen, prøve å passere personen med øynene klistret i mobiltelefonen og ørepropper i øra med SINNSYKT god tid! Puh!!!!! 

Finnes det egentlig regler for fotgjengeri? Sånn fra gammelt av? Jeg mener bestemt at jeg lærte noe som barn som fortsatt lever i meg og som jeg følger så godt jeg kan med mindre noen ødelegger mine intensjoner! Husker at det stod på rulletrappen i gamle dager "STÅ TIL HØYRE, GÅ TIL VENSTRE"!

Og for dere som har vært i England, spesielt London: Her lever reglene i beste velgående! Går du feil på fortauet, så får du mange stygge blikk altså! Og hvis du ikke tar hensyn i rulletrappa, så får du så øra flagrer! Det er i allefall min erfaring!

#fotgjenger #rulletrapp #saueflokk #hensyn

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

46, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits