Å NYTE UTELIVET UTEN Å BLI FORPESTETHei.

Nå er det en stund siden jeg skrev noe sist. På tide å skrive litt om ting som opptar meg igjen. 

I går var det fantastisk vær ute, så min kjære og jeg tok en gåtur til Kolbotn i solskinnet. Etter gåturen dit ble vi tørste og tenkte å nyte kald drikke på et av senterets restauranter.

På grunn av det fine været hadde vi da selvsagt lyst til å nyte solen ute samtidig, så vi fant oss et bord og hentet pledd inne. Men, idyllen skulle sprekke ganske betraktelig for min del etter bare noen minutter etter at vi satte oss. For selvfølgelig er det smittsomt når noen finner det for godt å sitte ute. Andre følger etter! I seg selv er det bare hyggelig det, men da mannen fant det for godt å sette seg ned og tenne en sigar!!! med vindretningen mot oss, ja da ble det ikke så koselig å sitte der lenger! Jeg skal innrømme det: Jeg er en eks-røyker. Men den gangen var jeg hensynsfull! Jeg satt ikke på bussholdeplassen og tvang folk til å kjenne røykluften min. Jeg gikk alltid vekk fra folk. Men, i slike situasjoner som jeg nå nevner, så tenkte jeg ikke over det. Det innrømmer jeg. Men dog! Jeg har tatt et valg og skulle ønske at lufta ikke var for alle. Ikke røyklufta i allefall! Mens han sitter der og patter på sigaren sin, så kan jeg ikke la være å tenke: "Hvorfor kan ikke han spørre om det er greit?" Eller kanskje kjenne på vinden og forstå at denne røykingen kanskje vil plage oss? Er det slik at disse utesitteplassene bare er reservert røykere? 

Jeg etterlyser soner også ute! Folk som røyker ute på restaurant og barer, burde plasseres vekk fra andre som også har lyst til å nyte utelivets gleder i sola! Det burde ikke være noen selvfølge at røykere skal få lov til å forpeste lufta for ALLE! Jeg etterlyser sunn fornuft her! 

Det er ikke slik at jeg skal forlange at folk slutter, men røyking og passiv røyking er så farlig at jeg og mange andre har valgt å slutte og burde blitt spart for dette offentlig! Og gjett om jeg vet at hvis røykere leser dette, så vil jeg bli overrøst med massiv kritikk her. Men det gir jeg regelrett blaffen i! Jeg har også rett til å ha en mening om dette, og hvis det blir slik det er spådd i fremtiden, så burde folk stumpe røyken nå og ikke når de blir tvunget til det. Gjør det til ditt eget valg! Vær stolt av det valget, for det vil antakelig være noe av det beste du vil gjøre for deg selv helsemessig noen gang.

Måtte ønsket mitt gå i oppfyllelse...'

#røyking #hensyn #uteliv #helse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

47, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits