NAV - for annenrangsborgere!

For det aller meste, så er jeg veldig fornøyd med Nav. Faktisk!  Men noe  ganger, som i dag, så kjenner jeg på følelsen av å være annenrangsborger. Den som må krype og be aller nådigst om forståelse. Hva f..  ??? 2 ganger har jeg ringt inn til Nav i dag. Jeg går på sykepenger,  og i snart 1 år har leksa vært den samme. Du får pengene innen 20. hver mnd. Men denne gang??? Neida!

Jeg har tidligere opplevd at det ikke står på "mine utbetaliger" på Nav beløpet jeg alltid venter på, men da har jeg fått snakke med Nav Forvaltning, og det har ALLTID løst seg. Inntil i dag.  .

Kl. 14.00 ringte jeg Nav. Lurte på hvordan ståa var med utbetalingene. Selv har jeg sørget for at min dokumentasjon har kommet frem i tide. Dette D-skjemaet. Og hva fikk jeg til svar??? Joda: Alt er klart. De skal bare trykke på overføringsknappen i ettermiddag, og så vil du få pengene til mandag, senest tirsdag. Jeg spør pent om det er mulig å snakke med Nav Forvaltning... de har alltid vært behjelpelige tidligere med dette.  Og jeg har alltid fått pengene i tide. MEN! I dag skulle jeg møte på dama som IKKE ville hjelpe meg. Som overhodet IKKE skjønte mitt behov. 90 kr på konto og som i snart 1 år ALDRI har opplevd avvik. Hva skjer? Denne siste gangen jeg trenger hjelp av Nav. Sønnen min har bursdag og det er helg.

Kjære Nav-ansatt! Jeg håper for din skyld at du ALDRI måtte være så uheldig å havne i systemet!  Du ville da få samme behandling som meg!

Så når du sitter der og behandler sakene til MENNESKER , tenk da også denne tanken: dette  kunne like gjerne vært DEG.

Tenk deg følgende: Du er et rimelig oppegående menneske med nogenlunde stolthet i kroppen.  Det er viktig for deg å opprettholde betalingsfrister til dine fordringshavere. Det å havne i gjeldskrise er IKKE noe alternativ. Så har du dessverre denne "avhengigheten" til Nav da. .. Men de bestemmer seg jo for å IKKE betale deg det du hele tiden har hatt krav på. Uansett hvor flink DU er til å opprettholde krav til innleveringsfrist.  Bare glem det!

I dag fikk jeg følgende beskjed: Alt i orden!  Nå gjenstår det bare for oss å trykke på knappen for "overføring"! Men det skal vi gjøre i ettermiddag!  Så dessverre kommer ikke pengene før tidligst mandag/tirsdag!
Hva faen??? Unnskyld banning folkens!  Jeg er egentlig bedre oppdratt enn det! I hele dette forløpet har jeg nå forsøkt å være både høflig og ydmyk. Men når jeg sitter der og føler at denne behandlingen jeg får i dag er totalt annerledes enn den jeg har fått tidligere og jeg sitter med en følelse av å vite mer enn den jeg snakker med?? Går det an for en ansatt i Nav å i allefall forsøke å møte meg på midten? Ikke bli dømt som vond og vanskelig,  men som et menneske som har vært i systemet lenge nok til å vite hvem jeg kan prate med slik jeg forsøkte å hinte til? Vet du Nav-ansatt forskjellen  på din lommebok og statens?  Skjønner du at jeg som Nav-avhengig at jeg har en stolthet i å betale mine regninger tide og at ved dine tidligere handlinger har jeg fått visse holdninger til hvordan ting fungerer? Kan dere bare endre dem uten å informere brukeren? Kjære Nav-ansatt. Skjønner dere at jeg føler at jeg blir behandlet på lik linje som en rusmisbruker eller idiot?  Jeg som har jobbet hele livet og gjort som jeg har blitt bedt om? Jeg som til og med har vært i Forsvaret i 1 år og gitt mitt land ALT? Så blir jeg møtt med arroganse? Møtt med en holdning som får meg til å føle meg annenrangs? Er dere klar over at jeg oppdrar 2 nye borgere av AS Norgen som skal tjene dere i 60 år til? Ikke noe respekt å få?

Mulig jeg høres utakknemlig ut, men med denne behandlingen, kan dere forvente noe annet???

#nav # medmenneskelighet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

47, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits