Ut av hovedstaden i påsken!

Hei og vel overstått påske!

Hva gjør dere i påsken egentlig? For min egen del er jeg superheldig! En langtidsdrøm har allerede for lenge siden gått i oppfyllelse.

I mange år nå har jeg bodd i hovedstaden vår. En fin by, jada. Alt tilgjengelig. Et uttall av restauranter, kafeer, kinoer, strender osv. Alt hva et urbant hjerte måtte ønske seg. Virkelig!

Problemet mitt er bare at jeg alltid har lengtet til å være på landet! Ikke alle passer inn i asfaltjungelen. Joda, det er praktisk innimellom. Ikke minst fordi jeg elsker god mat og arkitektur. Jada, dere hørte riktig. Jeg synes det er flott å se på alle våre fine bygninger i Oslo by. Men... Ingenting kan sammenlignes med en skikkelig fin landsens utsikt over fjord og fjell. 

Da jeg var ung leste jeg aldri Romantikk. (For de som ikke vet det, var det romantiske fortellinger i blader man kjøpte i kiosken). Jeg leste heller ukeblader eller bøker i krimsjangeren. Elsket dramatikk og skumle handlinger. Løse mysterier og sitte og grøsse litt. Romantikk var for drømmere! Ærlig talt! Dette var bare tull! Drømmedama og drømmemannen traff hverandre. Og i Romantikk, så var det gjerne en rik mann som utgav seg for å være litt mer vanlig og en vakker dame som i allefall var vanlig med kontorstilling eller helst jobbet som servitør på en eller annen kafe! Og det endte alltid med at mannen eide et slott og dama ble prinsesse. Puh, yeah right!

Hva har dette med min påske å gjøre? Vel, ikke mye, men heller et sammendrag av mine 2 siste år. Ingen historie er perfekt. Sikkert ikke min heller i andres øyne. Men i mine øyne er den litt av et eventyr! 

Etter å ha bodd i Oslo i mange år nå, så må jeg si at det å få muligheten til å tilbringe helger på landet er noe av det herligste jeg har opplevd på mange år!  Jeg flyttet først fra Oslo i 1996 til Rygge. I 1997 fikk jeg min førstefødte sønn. I 1998 sønn nr 2. Etter 8 år i ekteskap flyttet jeg for meg selv med delt omsorg. Etterhvert etter 11 år tilsammen på landet flyttet jeg tilbake til Oslo med barna. Og har siden bodd her. For en jente som IKKE finnes urban, så blir dette mye storbyhistorie egentlig.

For 2 år siden traff jeg mannen i mitt liv! Mannen er ikke rik og jeg har ikke blitt prinsesse, men mannen har tilgang til verdens vakreste plass på jord! Det minner meg ikke minst om "Huset på prærien"! Og jeg føler meg som Laura Ingalls! Jeg tuller ikke! I en alder av 45 ble jeg første gang introdusert til min kjæres familiested på Røyse. Jeg trodde ikke mine egne øyne første gang jeg kom dit. Det var det vakreste stedet jeg noen sinne hadde sett! 

Dette ville jeg bare dele med dere. Jeg håper alle har et sted de kan dra til hvor de kan føle indre ro og glede. Et sted man hater å dra fra. Slik er det for meg. Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått en mulighet til å være på et sted der jeg kan føle indre ro og glede. Et sted min kjære elsker å være og som jeg kan elske være sammen med han!

Bildet jeg har lagt ved, er forresten bilde av blåveis som jeg fant i påsken. Endelig ser det ut til at våren skal komme!


#blåveis #påskeferie #landet #sinnsro #romantikk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

47, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits