Tannlegetur til Gdansk

På onsdag denne uken skal jeg endelig få gjort noe med tennene mine!

Etter flere år som enslig mor, så har ikke inntekten min vært høy nok til å kunne ta vare på tennene mine i tillegg til barna mine. Tannlegen er jo så skrekkelig dyr her i Norge! Nå derimot er livssituasjonen helt annerledes med samboer og med det, noen å dele utgifter med slik at jeg endelig kan få mulighet til å gjøre annet enn å spinke og spare på kronene uansett hva jeg trenger. 

Når situasjonen er behov av ny tann, mulig 2 og en generell overhaling av tyggeredskapen, så er ikke prisene i Norge nådige! Etter en telefon til min tannlege her jeg bor, fikk jeg prissjokk! Eller kanskje ikke? Er det ikke ganske utrolig at det koster like mye med et tannimplantat som det koster med en ganske bra bruktbil? Seriøst? Hvor mange deler er det ikke i en bil? Hvor mye teknikk ligger det ikke bak det å lage noe så komplisert som en farkost som kan frakte deg fra A til Å? Hva i all verden er så komplisert med å lage en tann hvis man skal sammenligne? 15000 kr for 1 tann!!!!???? 

På jobben har jeg en kollega fra Polen. Jeg nevnte mitt behov for tannlege, og hun sa rett ut: Dra til Polen! Der kan du behandle tennene dine til en brøkdel av prisene som er i Norge, og i tillegg får du narkose! Hæ??? Narkose liksom? En drøm!!!! Tenk å kunne ligge i tannlegestolen totalt bevisstløs og slippe å svare tannlegen på en masse dumme spørsmål med et kobbel av instrumenter i veien, hehe :-D

Jeg har et realistisk syn på det. Jeg kommer sikkert til å synes det er vondt når jeg har trukket tann og holdt på der inne, men det er helt ok. Så lenge jeg slipper å være våken, så er jeg kjempeglad! Er ikke sååå glad i tannlegene akkurat...

Så altså, onsdag reiser jeg. Det blir 4 overnattinger i Gdansk (1 natt for mye pga manglende plass på flyet hjem lørdag). Når jeg kommer hjem vil jeg forhåpentligvis kunne smile til verden med både over og underkjeven.

#tannlege #Polen #dyrt

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

47, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits