Når mobilen blir viktigere enn barna!

Hei.

I dag var jeg på Hvervenbukta for å bade litt og få litt sol på ettermiddagen etter en meget varm dag. På jobben funket ikke lufteanlegget, så der var det 28 grader inne og på banen var det minst 100 grader som jeg skrev i forrige blogginnlegg. Så, i dag har det vært så varmt at det var på sin plass med en forfriskende dukkert.

Håkon og jeg dro ned ca kl. 17.30. Jeg hoppet i med en gang for så å kunne ligge og kose meg i sola mens jeg tørket før vi tok turen hjemover igjen.

Mens vi ligger på stranda, kommer det en ung familie med barn. De hadde kjøpt mat og skulle kose seg. Dette så ut til å bli en hyggelig familietid for dem. Etter maten sa sønnen til sin far "Jeg vil bade"! "Ja sier faren, bare et øyeblikk"! 

Hva er et øyeblikk egentlig? 5 minutter? 15 minutter? 30 minutter??? For et lite barn, så vil jeg påstå at farens "lille øyeblikk" var et alt for langt et... For hva gjorde far? Joda, han tekstet og holdt på med denne telefonen sin i minst 30 minutter mens guttungen måtte vente. Og kona sa ingenting. Og sønnen maste ikke engang. Men, jeg tenker: Er det slik at dette er vanlig i denne familien så de gidder ikke å si noe lenger? Det jeg la merke til var at sønnen hele tiden så opp mot faren i håp om at de snart skulle bade! 

Hvis du tar deg tid til å dra på stranda med barna på en ettermiddag etter jobb og barnehage, er det for mye for langt at man lar telefon være telefon og tar deg tid til barna dine? Jeg hadde bare sååå lyst til å gå til faren og si "jeg fikk lyst til å være din sønns advokat og be deg bruke tid på han istedenfor mobilen"! 

Denne mobilen stjeler sååå mye tid! Det vet jeg godt, for jeg synker hen i den selv innimellom. Men nå har jeg heldigvis ikke små barn lenger! Mine er voksne. MEN, jeg har kjæreste som ønsker tid med meg, snakke litt, ha det hyggelig uten telefonen etter et visst klokkeslett på kvelden. Ikke Facebook, Candycrush Saga eller andre unødvendige medier. Det tar nemlig fokuset vekk fra familie og kjærester/ektefeller. 

Livet er mer enn en mobiltelefon og alle andres opplevelser! Vær tilstede i dine egne opplevelser, det er mer interessant! Og hvis de ikke er det, gjør noe med det da vel ;-)

2 kommentarer

ann sissel

17.09.2016 kl.23:05

enig.Unger først ,så telefon når ein er på familietur:-)

trudesynet

26.10.2016 kl.19:53

ann sissel: Takk for at du leste blogginnlegget mitt :-)

Skriv en ny kommentar

trudesynet

trudesynet

47, Oslo

Har vel en mening om mangt og mye. Liker å skrive både alvorlige emner, men håper også å komme med noen humoristiske betraktninger i blant. Elsker å få folk til å le, så hvis du trekker på smilebåndet når du leser bloggen min, la meg få vite det!

Kategorier

Arkiv

hits